tiistai 28. toukokuuta 2013

Kuulumiset pikaisesti!

Helööy.
Mulla on tulossa ainakin kaksi/kolme kuvapostausta (maastarit, estetunti + tessalla hyppelyt), kunhan saan ne käsiini :) Kerron nyt vain pikaiset kuulumiset kun sain eilen vähä noottia postailemattomuudesta, hups! :D
Viime viikko oli aika peruskauraa. Maanantaina mulla piti tosiaan olla extempore estevalmennus (Iso K ilmoitti, että tunnin päästä hypätään), mutta tallissa huomasin että Lara oli hukannut kenkänsä laitumelle, eikä kengityksestä ollut viikkoakaan! Jostain syystä päädyin hyppäämään Tessalla. Alun perin mun piti siis ratsastaa ja ''kokeilla yhtä ristikkoa'', mutta nti Palomäen ristikot on 85cm pystyjä. Tessa oli hauska tapaus, kun este tuli sen näköpiiriin ni oli turha kääntää enää pois, neiti vaan menee. Eikä kiellä ikänä! Sain luottamusta ja hyvän mielen tästä. Ratsastin Tessalla viimeksi toissatalvena kaksi kertaa :) Kokeilin uutta turvaliviiä ja se varmaan anto tiettyä varmuutta.

Estevalkussa Nykästen kentällä

Torstaina sovin Välimäen Lotan kanssa hyppelöt mulle ja Laralle. Petran piti tulla Uffella, mutta Uffe ilmeisesti kompastui ja alkoi vähän könkkäämään. Onneksi ei ollut kuin joku pieni venähdys, koska herra oli seuraavana päivänä OK. Riskiä ei kuitenkaan herkän silmäterän kanssa viitsinyt ottaa, joten Petra tuli hyppäämään Tessalla ja vaihtoi sen sunnuntain kisaratsuksi.
Hypättiin yhden laukan sarjaa sekä tasaokseria. Lara tuntui tosi hyvältä ja olin ihan innoissani! Laitoin taas turvaliivin päälle, että olis se varmuuden tunne. Hypättiin kaikki esteet 80cm kokosena, jopa okseri! Pari kertaa piti rohkasta mua, mutta lopuiksi menin sen monta monta kertaa! Wuhuuuu, mikä voittajafiilis :) Lara on kyllä ihan huippu <3 Lotta sano parin hypyn jälkee et joo voidaa lopetella, mutta mä halusin vielä toistoja :D ehkä musta vielä esteratsastaja taas tulee.. Tai paremminki kenttäratsastaja :)

Oltais oltu sijalla 5/30 jos olis sijotuksia jaettu :)

Loppuviikko mentiin aika kevyesti, oli niin kamala helle ja säästelin heppaa kisoihin. Sunnuntaina sitten aamulla pakattiin hepat autoon ja lähdettiin kisoihin Tampereelle, Niihamaan. Edellisenä iltana Lara sai kunnon pesun ja siistinnän + puunasin varusteet oikein kunnolla! Luokkana oli 70-80cm, uusintaa ei ollut ja jokainen nollaradan tehnyt sai ruusukkeen. Heti ekanahan mä panikoin ku 4/7 esteestä oli oksereita, eikä mikään ollut esim sarjan B-osa vaan kaikille piti ratsastaa iha ite! Kääk. Petra ny melkein meinas lyödä mua että lakkaisin touhuni. Hetken aikaa katteltii 50-60cm luokkaa, kun siinä oli sama rata. Olin lähtöjärkässä 28/30, joten aikaa oli aika runsaasti. Otettiin hepat traikusta, satuloitii Lara ja mentii taluttelee käsihevosalueelle hetkeks. Suoritukset meni kaikki alle minuutissa, joten yhtäkkiä mun pitiki olla verkkaamassa! Petra tuli mua jeesiin sinne, että saisin itteni koottua. Oksereille en oikei saanu tuotua ja meinasin jo luovuttaa.
Taitava <3
Ja yhtäkkiä löysinki itteni radalta keräilemäs ohjia lähtömerkkiä ootellen. Päässä löi vaan tyhjää ja koetin saada itteni koottua taas. Jännitin eniten 2. ja 3. okseria, koska tosi moni kielteli ja kyttäs kakkoselle. Se oli turkoosi-valkoinen lankkuokseri. Larakin jopa kyttäs sitä (varmaan ku mä kyttäsin) ja meinas jopa himmata sille, mutta mä tarmokkaasti viikinkinaisen ottein sanoin ''hop'' ja yli mentiin. Kolmosella sama homma. Raippa mulla on kädessä, mutta en sitä oikeestaan osaa näis tilanteis käyttää. Eikä Lara sellasia esteillä tarttekkaa :) Loppurata meni hyvin, jopa tiukka kurvi kamalalle punaselle lankkuokserille. Kaikista positiivisinta on se, että paikat löyty kaikille oksereille ja olin tosi tyytyväinen rataan. Vielä kun sais noi mun kädet normaaleiks, ni hyvä on. Ratsastan aina vähä liian pitkillä ohjilla ja mun käden asento on melkei suoraa alas. Oon yrittäny kiinnittää huomiota, mutta kisatilantees keskityin kyl ihan johonkin muuhun kun käsiin :D. Radalta poistuessa sain punavalkoisen ruusukkeen mukaan. Jee!

Lara naatiskelee :)

Petra meni Tessalla 90cm luokan, ja se meni kans puhtaasti. Tessa oli verkassa ihan hämillään ja keskitty lähinnä vaan huutamaan Laran perään ja Larahan tietty huusi takasi.. Huoh noita tammoja! Ennen verkkaa ne vaa rahnutteli toisiaa eikä meinannu millään malttaa lopettaa. Laraki vaan änki koko ajan pää Tessaan kii. Söpöö :) Mäkkärin kautta kylläisinä kotio. Käytiin vaan shoppaamassa Löytötavaratalosta ämpäri ja käytiin juottamassa heppoja lähimmällä huoltsikalla. Me ku ei älytty ottaa sitä ämpäriä heti mukaa..........
Sunnuntaina hepat muutti nyt meille kotiin ''Kesätalli Casablancaan''! Haettiin Jämijärveltä seuraksi Laralle ihanasöpötuitui Poniini :) Neidit tuli hyvin toimeen. Poni vaan tuli kamalaan kiimaan Petran orien takia ja aina Laranki tullessa lähelle vaan vinku ja kilju. Kuulostaa kyllä enemmän sialta kuin ponilta.. Kaverukset kuitenki laidunsi päät yhdessä (molemmat omalla puolellaan) ja sulassa sovussa. Poniinilla on niin iso ego, että yritti ottaa heti pomon paikan (on kotonansakkin kahden suokin pomo..). Lara nyt ei vielä ole antanut periksi, että saas nähdä kumpi lopulta on se The Boss.
Ponin tiedot sukuopostissa: KLIK!

Istutin neilikoita terden kukkalootaan!

Käytiin maanantaina heinienhakureissulla poikkeamassa Ikaalisissa Scandinavian Horse&Dogilla. Ollaan pari vuotta haettu täältä rehuja, joita siis tämä mies itse kehittelee. Tietämystä on paljon ja halusin kysyä neuvoja. Laralta piti siis lopettaa leseiden, pellavan ja melassin syöttö, koska niissä on liikaa fosforia. Suomen maaperässä on niin paljon fosforia ja niin vähän kalsiumia, että niiden syöttö ei kannata. Fosfori vie aina jonkun muun tärkeän ainesosan paikan (esim raudan tai sinkin) ja saattaa aiheuttaa iho-oireita tai heikentää kavioita. Laralla nyt ei ole mikään paras kavion laatu, joten ajateltiin kokeilla. Vitamiinit, valkosipulit ja biotiinit sai jäädä. Lisäksi Lara saa MSM:ää.

Söpöyden ääryys!! <3

Ja ne ei malttanu millää lopettaa!

Laran ruokinta on siis seuraavanlainen:
Aamulla
3dl All-Out performancea
1l Cooling Mix-mysliä

Päivällä ei mittään, neiti mättää ruohoa ja heinää!
Illalla
1 l Cooling Mixiä
Mitta valkosipulia (pitää hyönteisiä poissa muuten!)
Mitta 100% MSM:ää
3dl Biotiinia (vähennetään kuurin jälkeen 1dl/pvä)
Loraus Chenivalia
½dl A-D-E vitamiinia
ja mössötän nämä sekasin
Joo näin laidunkaudella mysliä ei välttis ihan noin paljoa, koska neiti kerää hyvää vauhtia masua :)
Suosittelen Scandinavian Horse&Dogia paljosti! Varsinkin jos itse hakee rehut paikan päältä, hinta on eri.. Firmalla on myös verkko ja kaupan päälle saa hyviä neuvoja. Nettisivuille pääset TÄSTÄ.
Eikai muuta tällä erää :)

<3: Heidi ja KesäLara
Poniinin kanssa tutustumista
Lara sai tosi ihkun kesäruokakipon!
Tilaa mätötä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti