maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16.


synt. 1.5.1998
k. 12.12.2013
i. Lismors LVA
ei. Bek xx
ii. Lakmus

Tässä postauksessa esittelyssä Laran emä LirikaLirikan toi Suomeen Virosta Laran kasvattaja, Christina vuonna 2002. Alunperin Christina matkasi Viroon katsomaan ystävälleen hevosta, mutta päätyikin kokeilemaan nuorta 3-vuotiasta Lirikaa. Siitä hetkestä päätettiin, että tästä tulisi hyvä projekti, jonka Christina sisäänratsasti ja koulutti. 
Lirika ja pikku Lara :)

Christinan kanssa Lirika kilpaili esteillä aina 120cm tasolle asti ja koulua heB:tä. Haaveena oli myös ollut aina oma kasvatti ja Lirika oli juuri sopiva tamma astutettavaksi. Isäksi valikoitui Hopalong Cassidy ja näin v. 2007 maailmaan saatiin Lara.

Lirika ja Pikku Lara :)
Mammalomailunsa jälkeen Lirikaa alettiin laittamaan taas kisakuntoon. Tällä kertaa pilotiksi tuli Christinan tytär Olivia, joka kilpaili myös ponillaan Salidolla samoihin aikoihin. Lirikan kanssa Olivia kilpaili 100cm ja 110cm luokissa. Hypätessä Lirika oli rehellinen, joka ei koskaan kieltänyt. Täydellinen opetusmestari siis! Tamman kanssa Olivia pääsi hyppäämään myös ensimmäiset maastoesteensä.

Olivian kehittyessä ja siirtyessä isompiin luokkiin, Lirika myytiin isompien luokkien hevosen alta pois. Uudessa kodissaan kuitenkin sattui ja tapahtui kaikenlaista ja niimpä tamma vaihtoi taas kotia - tällä kertaa Punkaharjulaiseen ratsastuskouluun.

Lirika sai Punkaharjulla pahan ähkyn, jonka seurauksena tehtiin lopetuspäätös. Lirika oli luonteeltaan kultainen mamman mussukka ja Olivia kuvaileekin sitä maailman rehellisimmäksi ja kilteimmäksi hevoseksi. Kultaisen luonteensa se on periyttänyt Laraan, joka on kopio emästään. Erityisominaisuutena mainittakoon tamman paha peurakammo! Kaikki muut eläimet olivat ok, mutta peurat saivat tamman kauhun valtaan. Herttaisella tammalla oli myös naisellisia muotoja, josta kutsumanimi ''tankkeri'' kehittyi. Pitäähän tammalla masua olla :)

Ihanan symppis tamma, oikea kultakimpale. Näitä sattuu kohdille vain kerran elämässä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti