torstai 20. marraskuuta 2014

Pikkuhiljaa kuntoutusta

Helou!

Laran kanssa ollaan edistytty ihan hienosti kuntoutusprojektissa. Ravailussa ollaan edetty jo normaalille tasolle määrällisesti, mutta mitään pääty-ympyröitä kummempia ''temppuja'' ei olla vielä tehty. Emmekä saakkaan. Pannassa ovat ehdottomasti askelta pidentävät liikkeet, väistöt ja pienet ympyrät ravissa ja tulevaisuudessa laukassa. Käynnissä saamme tehdä mitä vain. Joulukuussa saamme ottaa jo laukkaakin, mutta aluksi taasen suoraa uraa vain.
Lara kerjää namia

Ongelmia tuotti aluksi satula- ja Laran kiukutteluongelmat. Aluksi sopivaa satulaa ei meinannut löytyä, mutta ammattilaisten vinkein toppasin mattesini tupaten täyteen ja Lara on nyt tuntunut hyväksyvän satulan. Neiti nimittäin on löytänyt sisäisen rodeoratsunsa ja olenkin meinannut maistella hiekkaa muutaman kerran. Johtui osittain satulasta, osittain testauksesta. Koko kesä ollaan köpötelty ilman satulaa nauttien elämästä ja nyt työskentelyn alettua näytetään heti keskaria. Onneksi mua ei saa selästä ihan niin helpolla pois!
Uusi lemppariharrastus

Lara on ratsastuksellisesti muistuttanut nyt edellistä hevostani, Disaa. Hössöttäjä ja sählääjä, joka juoksee alta kaikkia apuja karkuun. Vasemmalla pohkeella komentaessani tulee pystyynnousupukki-combo. Onneksi kokemusta löytyy kahden vuoden ajalta juuri Disan kaltaisesta hevosesta, joten olen keskittynyt vain tilanteen rauhoittamiseen ja siihen, että edetään molempien ehdoilla, kuitenkaan kiukuttelua periksi antamatta.
Tein vaihtokauppoja. Wellington vaihtui tähän (vaihdoin myös kisatakkia, niistä lisää myöhemmin)

Anna on jatkanut edelleen Laran pääsääntöistä liikutusta, hieroja käy 2vkon välein ja eilen Lara  sai hokit alleen. Vielä täytyisi suorittaa klippaus ja jonkin kuvion suunnittelu.. ;) Itse sairastelen vähän väliä ja otan stressiä Kouvolassa asumisesta ja koulusta. Eiiiköhän tämä tästä.
Kaunein <3

Laran tuleva koti on päätetty! Se sijaitsee Valkealassa, n. 15km päässä. En osaa tarkasti kertoa tietoja, mutta tilalta löytyvät iso estekalustettu kenttä, katettuja tarhoja, lämmin varustehuone (+oma kaappi), pesuboksi ja käytävällä harjauspaikkoja. Talvisin tallissa puhaltaa rakennuslämmitin, joten vilukaan ei yllätä (tosin lattialämmitys uupuu, on aika kaivaa unohdetut tallitoppaloimet esiin). Maastoja löytyy useampi sata kilometriä, eikä asfaltille tarvitse eksyä. Kävin siellä eilen maastoilemassa omistajan Cola-nimisellä lämpöisellä. Mukava ja iso (~170cm) maastoilukamu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti