maanantai 9. helmikuuta 2015

Vastaukset vol 2

Hevosaiheiset kysymykset

1. Minkä tasoinen olet?
Hyvä kysymys. heB ja 110cm jos rimakauhua ei ole. Rimakauhun kanssa re 60cm..

V. 2004, ensimmäiset estekilpailut Vilman kanssa (60cm)


2. Millainen on unelmiesi hevonen?
Epätodellinen sellainen. Ulkonäöllisesti varmaankin vaalea punaruunikko, iso läsi ja sukat jokaisessa jalassa. Olisi äärimmäisen rehti ja ratsastajan virheitä korjaava, hyppäisi mitä vain ja mistä vain. Koulussa osaisi piffit ja paffit, tekisi töitä täydellä sydämellä ja nöyryydellä. Hoitaessa se olisi kiltti sylinalle, joka rakastaisi rapsuttelua. 165cm korkea, ikää alle 10v ja sukupuolella ei olisi väliä. 

Tai sitten maailman söpöin shettis :D

3. Kolme elämässäsi eniten vaikuttanutta hevosta?
(tähän otin hevosia menneisyydestä, eli suljin Laran pois)

1. Casablanca III eli Mambu
Ensimmäinen oma hevoseni. Suuri sydäminen, rakastettava, luotettava ja rehti symppis. Rakkain ikinä. Mambu laukkaa taivaslaitumilla jo neljättä vuotta :( Oma postaus tulee, kun sen pystyn kirjoittamaan.

2. Finnchen LUX eli Vilma
Niinisalon ratsastajien laiskanpulskea tuntiponitamma. N. 127cm korkea kimo pikkuponi oli ensimmäinen kunnon kisakaverini, jolla kilpailin kenttää harrastetta ja esteitä 80cm. Koimme yhdessä mm. ensimmäiset ulkopuoliset kilpailumme. Oma postaus tulossa.

3. Penal eli Pena
Iso ja jytky suokkiruuna, jolla käytännössä opin ratsastamana. Penalla kävin alkeiskurssin, hyppäsin ensimmäiset kunnon esteeni, uitin, laukkasin maastossa ja menin ilman satulaa ensimmäisen kerran. Paras.
Pena ja Minä, Niinisalo.. vuosi varmaan 04-05?

4. Sinun kolme vahvuutta ja heikkoutta? (ratsastajana)

+ sitkeys
+ ?
+ ?
- pelkääminen
- kärsimättömyys
- lyhyt pinna
- aina rampana oleminen = istuntaongelmat

vahvuuksia en keksinyt. niitä ei taida olla :D

5. Pahin onnettomuutesi hevosten kanssa?

6. Lempituotemerkkisi?
Paha kysymys varustehifistelijälle!
Viime vuoden ainoita hyppykertoja

Hevoselle
Apua. Jos pakko vastata, niin unelmoin aina Ps of Swedenin suitsista, Dyoneista ja Antareksista. Ilman Stübbenin grippiohjia en voisi enää elää!

Ratsastajalle
Kingslandin untsikkatakissa ei tule koskaan kylmä, Animon housut ovat kuin toinen iho, samoin Roecklin hanskat. Kypäristä CO ja Antares, saappaista himoan De Niroja ja melkein sellaiset kerran tilasinkin.
Paska ratsastaja osaavan hevosen selässä :D Petran Lusitano-ori Urco

7. Suosikki kouluratsastusliike?
Laukanvaihdot ja lisätty ravi _jos_onnistuvat_

8. Suosikki estetyyppi?
Oikein isot ristikot oikein houkuttelevat hyppäämän. Jumppasarjat on myös kivoja :)

Disan kanssa kouluvääntöä, Petran koulupenkki testissä


9. Kuka on idolisi estemaailmassa?
Pienestä pitäen: Toni Hassman ja Rodrigo Pessoa.

10. Paras hevosmuistosi?
Vain yksikö? En osaa päättää! KAIKKI. Ensimmäiset kilpailut, ensimmäinen vuokraponi, oma hevonen, maastoilulenkit, uittamiset, villit laukkailut metsässä, omatekoiset maastoesteet, shettiksen ''koulutus'' (oppi mm. laukkaamaan), vaikeuksien voittaminen, onnistuminen ja luottamus.

11. Ratsastushistorian toteutus
Ratsuhistoriaa pääsee sivuamaan jo täältä

12. Oletko koskaan ratsastanut shetlanninponilla?
Voi kyllä!! Aloitin shettiksillä. Toscalla, Chikillä ja Ilmillä. (Katso kohta 11 linkki ratsuhistoria-postaukseen). Olin 4-5 vuotias. Lisäksi kouluttelin Amor-nimistä jukuripääponia, joka oli vasta kolmevuotias. Se ei osannut laukata, hypätä ja kiukutteli muutenkin miten ehti. Sain Ampen laukkaamaan ja hyppäämään kuukausien työskentelyn jälkeen. Viimeksi olen ponin selässä ollut vuonna 2009 Nummelassa. Aika extempore löysin itseni yhtäkkiä ponin kyydistä!
Kuvassa ei ole Lara, vaan Mambu. Vuosi ehkä -09 tai -10

13. Paras kisakokemus?
Ensimmäinen alue 100cm ja kolmas sija. Viimeiset kilpailuni Mambun kanssa. Muistan radan vieläkin! Näin paikat, laukka eteni ja kaikki sujui hyvin. Viimeinen este oli pelottava trippeli, jolle Mambu lähti vähän kauempaa. Se tunne, kun hevonen ja ratsataja lukevat toistensa ajatukset <3

14. Huonoin hevoskokemus?
Se onnettomuus Disan kanssa (kohta 5), ja muutamat kaatuilut ja tippumiset. Olen kaatunut Disan kanssa järveen, kun se maastoestetreeneissä kompastui vedessä. Luulin hukkuvani polvenkorkuiseen veteen. Oli lokakuun viimeinen viikko ja voitte vain kuvitela, kuinka lämmintä vesi silloin oli...
Mambun kanssa helpon maastari. Lotta huijasi hyppäämään! (''tää on vaa 85cm'')

15.  Mielipide ex-ravureista ratsuina?
Siitä vaan, ken niin parhaaksi katsoo! En silti pidä siitä, että kokemattomat vanhemmat ostavat hevosen, kun halvalla saavat, tytölleen joka niin kovin omaa heppaa toivoon. Ei hyvä!

16. Mielipide raviurheilusta?
En seuraa, joten ei hyvää eikä huonoa sanottavaa. Asun raviradan vieressä, joten tarkoitus olisi mennä seurailemaan, kun kelit taas lämpenee. Poniravit on söpöjä!
Juniormeeting 2011 (?), Bankettia Disan kanssa

17. Onko sinulla koskaan käynyt mielessä lopettaa hevosurheilu?
Ai monestikko? V. 2005 taisin yhden talven pitää taukoakin, kun aloin pelkäämään. Konkarihevoset kusettivat meitä aloittelijota 6-0 ryntäilemällä maneesissa kiitolaukkaan tämän tästä. Ratsastajia lensi, itse kylläkin harvoin, tästä luottoratsua Penaa kiittäen. Sen talven vietin kuitenkin hoitaen hoitohevostani kaksi kertaa viikossa. En muista edes taukoilinko koko talvea, vai kestikö se vain hetken. Nykyäänkin tulee välillä olo, että miksi ihmeessä tätä lajia harrastaa! Lara kyllä muistuttaa pian, että siksi :)


2 kommenttia:

  1. Voi tätä nostalgian määrää kun kuvissa on tuttuja heppoja Niinisalosta, samoilla mäkin aloittelin ratsastusta aikoinaan:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsuhistoriapostauksissa tulossa varmasti lisää :p Osa jo taivaslaitumilla, osa kuskailee alottelijoita vielä 6-0 pitkin seuran maneesia!

      Poista