lauantai 25. huhtikuuta 2015

Satularumbaa..

Jälleen kerran vietimme päivän satula-asioissa! Larallehan ostettiin viime huhtikuussa Prestige Passion D Turun sovitusreissulta, mutta kuinka ollakkaan, emme tuota satulaa ehtineet kunnolla sisäänratsastaa kun olimmekin jo saikulla. Ja saikkuhan kesti koko loppuvuoden. Joulukuussa otin Passionin taas uudelleen käyttöön ja sillä mentiinkin muutama kuukausi, aina tähän päivään asti. Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että satula on alkanut painaa ja keikkua selässä mitenkä sattuu. Suuntasimme äitini kanssa tänään siis Hyvinkäälle, toiveena uusi satula!

Ikäväkseni huomasin, että Hyvinkäällä ei voinutkaan heti ratsastaa, mutta sainkin kokonaiset kuusi satulaa sovitettavaksi kotiin. Toisaalta ihan hyvä, koska hevonen on rennompi kotona. Ainakin aikasempina kertoina Lara on ollut viulunkielenä, jos ollaan satuloiden kanssa rägnätty... Ensin vähän keskusteltiin, tutkittiin ja katseltiin. Lopulta pinossa oli kuusi satulaa, jotka saattaisivat olla Laralle hyviä. Saimme välityksenä tietoomme Sveitsiläisen satulagurun vinkkejä (hän on entinen Prestigen työntekijä) ja enemmän käsityksiä mm. romaaneista. Ogilvy joutaa nyt jäähylle ja mattes palaa käyttöön. Vaikka satula istuisikin, on mattes silti hyvä pitää välissä, sillä satulan täytyy päästä elämään hevosen selässä. Satulan ollessa hevosen selässä esim. käytävällä, sen tulee nousta _vähän_ takaa. Siis niin, että takakaaresta painamalla se joustaa alaspäin. Ihmiset ostavat nykyään liian jämpetä satuloita, jotka eivät sitten joustakkaan enää liikkeessä.

Kuuntelimme puolitoista tuntia erilaisia asioita hevosen anatomiasta, ruokinnasta, nivelistä, lihaksistosta, satuloista, painopisteistä yms.. pää on vähän pyörällä kaikesta! Lara kun on vielä saikulla, niin olisi hyvä, että satula olisi vähän reilumpi. Tällöin voin laittaa ensin paloja mattesiin eteen ja sitten tarvittaessa aloittaa niiden vähentämisen. Vastaavasti joitakin satuloita voi myös koneellisesti leventää ja kaventaa. Mitkäs ne satulat sitten olivatkaan?

Erreplus JD
Erreplus JF Shoulder free (lupaavin tähän asti, kuten edellinenkin. Huomatkaa innovatiivinen lapatila)
Prestige Michel Robert (huom, ei Michael). Tämä olisi vielä edukkaampi, uutta vastaava testisatula
Prestige X-Meredith. Tässä satulassa on sisässä ''ilmastointiaukkoja'', jotka parantavat hengittävyyttä. Satula on lisäksi laadukasta lux-nahkaa. 
Devocoux, vähän kuvaa vastaava. Nämähän ovat kaikki mittatilauspenkkejä.
Jokin vastaavanlainen Cliff Barnsby..
Tämmöstä tällä erää. Mielenkiinnolla odotan huomista! Tallintäyteinen päivä, vähän talkoohommaa ja satulajuttuja. Taidan kuljetella kameraa mukana!

3 kommenttia:

 1. Moi! Olisi kiva jos voisit tuosta Shoulder free mallista laittaa kuvaa tänne blogiin edestä. Meillä mietinnässä sama satula, mutta en löydä mistään kuvaa edestä päin, että näkisin minkä mallinen se on sieltä. Ja muitakin kuvia olisi tosi kiva nähdä, myös vaikka hepan selkää, niin saisin verrattua :) Kun en ole vielä kellään muulla nähnyt tätä satulaa sovituksessa/käytössä. Kiitos todella paljon jos jaksaisit tällaisista ottaa vähän kuvia. Sinulla on muutenkin todella kiva blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisesti mulla ei ole yhtään kuvia kyseisestä penkistä... :( Silloin sato kaatamalla ulkona joten menimme maneesiin ratsastamaan. Tietenkin unohdin kännykän ja kameran autoon enkä saanut niitä sieltä haettua. Satula on todella hyvä istua, tuplanahkainen. Istui Laralle ihan ok, mutta kaikista paras oli tuo Devocoux jonka sitten ostimmekin. Shoulderfree-systeemi vaikutti ihan hyvältä, mutta ei vain istunut niin hyvin kuin devo. Kysy ihmeessä Horsewelliltä sitä sovitukseen!

   Poista
  2. Niin ja Laralla on pitkä ja korkea lapakuoppainen säkä, taakse ja ylös pitkälle tulevat lavat, suora hivenen taakse nouseva selkä ja lyhyt itse istuinosuus. Edestä pitkän mallinen hevonen kyseessä. Katson, josko löytäisin kuvaa seuraavaan postaukseen :)

   Poista