torstai 18. huhtikuuta 2013

Estehyppäystä ja korkeaa koulua!

Moikka!
Sunnuntaina oli ihan huippu keli ja oikein odotin tallille menoa! Aikaa vierähtiki sitten se 5 tuntia.. hups!
Aluks hyppäsin Laralla vähän kentällä rataa. Tällä kertaa en ala taiteilemaan paintilla vaan kuva saa kertoa vähän jotain. Estekorkeus oli aluks se 60-70cm mut nostettiin se sitten johonkin 80cm. Kisoja aatellen on hyvä harjotella vähä isompaa kun se, mitä meinataan siellä hypätä. Ja se tavotehan on 60-70cm, aplodeja kiitos!
Heppa oli ihan villi alkuverkas ja laukkailin reippaasti enempiä energioita pois. Laralla on hyvä pyöreä hyppytyyli ja se hyppää aina ristikotkin. Istuminen helpottuu huomattavasti kun hevonen ei vaan lysähdä ristikoiden läpi. Hypittiin sitten hetken ristikoita molempiin suuntiin ja sitten kahta pystyä kahdeksikkona. Lara oli tooosi reipas, imi esteille hyvin ja oli pohkeen edessä. Kun esteet nousi ni Lara tais kuumeta jo vähän liikaaki ja jäi pikkusene pohkeen taakse. Aloin taas vähän jännittään mutta rata selvittiin viikinkinaisen raivolla! Keliki oli jo niin lämmin että huuhdoin pesarilla enimmät hiet pois ja jätin hepan sisälle hetkeks kuivumaan.
hurrrja rata!
Tän jälkeen koitti lastauskammoisen Urcon (a.ka Pukimaister) suurin haaste: trailerireissu maneesille! Mies oli trailerissa ihan nätisti, mutta maneesilla piti olla oikein miestä ja huudella ''ihanille'' tammoille (seuran tuntiponit). Toiveikkaana ootellaan lauantain koulukisoja!
Kotimatkalla Petra heitti ehdotuksen sotkun munkkikahveista ja hetken mielijohteesta lähdettiin ajelemaan sinne. Kumpikin omalla autollaan, hehe. Petra heitti jo aiemmin päivällä haasteen, että jos hyppään radan loppuun niin saisin munkkikahveet. Loppujen lopuks istuskeltiin liki tunti juoruamassa. Kerättiin varmaan mukavasti outoja katseita, me kun ei olla mitään hissukoita!
Eilen Kalle tuli pitämään sulalle ja vastalanatulle kentälle koulutunnin. Päätyyn kasattiin iso neliö puomeista, jota pyrin kiertämään kääntämällä pelkillä ulkoavuilla. Neliön jälkeen nostettiin ravi, tehtiin voltti ja voltilta pitkä suora avotaivutusta. Avotaivutuksen jälkeen käyntiin ja toisella pitkällä sivulla tehtiin siksakkia pohkeenväistöllä. Tehtävän selventämiseks Kalle oli laittanut estetolpat, jotka pujottelin väistöillä. Kunnolla jumppaamista ja suoruuden korjaamista.
Tehtävät meni ihan OK, mutta vaikeimmaksi osaksi osoittautui ravivoltti oikealle. Siis oikeesti! Ei sitten millään onnistunut ja Lara alkoi hermostuessaan ''hyppimään'' (eli siis vähän kuin laukannostot tms..). Työstettiin sitä ympyrää väliin käynnissä ja ravissa ja välillä asetettiin ulos jne. Pikkuhiljaa meno alko tuntuunkin jo hyvältä.

Loppuun otettiin vielä pääty-ympyrällä ravissa asettelua ulos, sitten hetki asetusta sisään ja laukannosto. Sama tehtiin molempiin suuntiin ja saatiinki hienoa laukkaa aikaseks! Lopputulokseen olin tyytyväinen ja oltiin molemmat ihan hiestä märkiä. Lara kompensoi kiukutteluaan tekemällä välillä superpätkiä! Loppuraveissa otettiin vielä vähän ''säärenpidennystä'' pitkällä sivulla. Loppuviikko meneekin höntsäillessä ja seuraava tunti on tiistaina :) Mieli tekisi hypätä!
<3 Heidi ja Lara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti