keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Satulakauppoja!

Heipähei.

Kotiuduin tässä hetki sitten Kangasalalta satulansovituksesta. Reissu oli kyllä sen verran mielenkiintonen että!

Jo karsinassa Paula (sovittaja) tokaisi että tässä saattaa mennä tovi ennenku sopivaa penkkiä löydetään. Laralla on edestä pitkä, takakorkea ja lisäksi säkä on pitkä ja korkea. Ihannehevonen siis satulansovitukseen!

Aikamme karsinassa kokeiltiin ja pähkäiltiin, kunnes kaksi varteenotettavaa löytyi ja lähdettiin niitä testaamaan maneesille. Ensimmäinen oli CWD:n (ilmeisesti SE02) penkki, joka muistutti vähän mun vanhaa Butetia.


Penkki oli ihan ok istua, MUTTA. Jälleen kerran en saanut pohkeita kiinni. Ärsyttävää kun sama vika melkein kaikissa satuloissa... Tuntuu että jalat on 30cm liian kaukana eikä ne yllä kylkiin kiinni.

Seuraavaks kokeiltiin Frank Bainesilta kahta penkkiä (reflex oli toinen) ja ne tuntu istuvan hevoselle tosi hyvin. Selkään mentyä kyllä järkytyin.. Penkki heitti mun jalat ihan kamalan taakse ja koko satula oli muutenkin ihan kaamea istua!! Oon aina luullu näitä huippupenkeiks istua mutta.. Ei sopinu omalle takamukselle yhtään.
Sitten kokeiltiin asiakkaan Equipen Carbonia. Penkki istu hepalle ihan hyvin, ite vaan en tykänny uuden satulan tönköistä siivistä. Tultiin siihen tulokseen että Equipen Extreme menisi hyvin, mutta omani on vaan inasen leveä. Lopputulos oli se, että kokeiltiin laittaa mattesiin pari täytepalaa ja tadaa! Oma penkki istukin parhaiten ja sain jalatkin hyvin kiinni. Ai että mikä tuuri! Rakastan tota Equipee, se on vaan niin ihana penkki istua. Halvalla siis päästiin kun satulan sijaan ostinkin vaan uuden lampaan satulan alle :D

Laran käytös oli kyllä ihan jotain omaa luokkaansa....... Muuten neiti oli ihan nätisti, mutta ratsastuksessa ihan kamala! Mitään apuja ei kuunnellut ja kun sain sen kuolaintuelle ni mentiin lujaa.. Varmaan uusi paikka, hälinä jne jne ressasi neitiä. Oikein ärsytti kun olin juuri kehunu hevosen rauhallisuutta ja sitten neiti olikin ihan pöllö :D Voi sitä mussukkaa.

Kotimatkalla poikettiin (mäkkärin lisäksi) Hööksissä. Lara sai tarvitsemansa riimunnarun, kun uutta riimua en löytänyt. Toki löysin kaikkea muuta kivaa, mutta ne taitaa tarttua mukaan vasta seuraavan tilin tultua :D Ilonalle ostin uuden tosi söpön takin. Kaikki koirakamat oli -15% alennuksessa ja tää lähtikin mukaan reilulla 12 eurolla.

Ai että mä oon söpö!
Perjantaina olis vuorossa Kallen KOULUvalmennus ja saa nähdä kuinka ''uus'' penkki toimii käytössä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti